تاریخچه عینک آفتابی

۲۴۹

عینک آفتابی در واقع نوعی محافظ چشم در برابر نور خورشید است. بنابراین می­توان آن را هم راستای عینک های محافظتی به شمار آورد. قدیمی ترین عینک های آفتابی «استنوپتیکـ » یا « پین هول» نام داشت که اسکیموها در برابر بازتاب های نور خورشید که از سطح برف و یخ متصاعد می­شد مورد استفاده قرار می­دادند.

فریم عینک

فریم‌ها از نظر متریال،ضخامت، وزن، رنگ، امکان ایجاد حساسیت و سایر مشخصات، باهم متفاوت هستند و تغییر فریم، می‌تواند چهره‌ی شما را کاملا متفاوت کند. انواع جنس و متریال فریم عینک شامل فلزی، کائوچویی، چوبی و … است که بهتر است هر فرد حساسیت بیشتری در خرید فریم عینک خود به خرج دهد. چراکه جنس فریم عینک بطور مستقیم می تواند وزن، انعطاف پذیری و استحکام آن را تحت تاثیر قراردهد و یا ممکن است برای فرد آلژی را بوده و ایجاد حساسیت کند. همچنین عینک بطور مستقیم با ظاهر و زیبایی ما درگیر است بنابراین جنس فریم و رنگ انتخابی فریم، تاثیر مهمی در زیبایی ظاهری و چهره فرد دارد.

 ذکر این نکته ضروری است که امکان محدودیت انتخاب فریم برای برخی افراد وجود دارد. برای مثال ممکن است فریمی که جای لنز آن باریک است، برای عدسی دوربین شما مناسب نباشد. همچنین شاید متخصص اپتومتری فاصله‌ای بین چشم شما و لنز مدنظر داشته باشد که در برخی فریم‌ها اجرا نشود. به‌هرحال، برای انتخاب فریم مناسب باید با کارشناس اپتومتری مشورت کنید.

انواع جنس فریم عینک کائوچویی

پلاستیک از انواع جنس فریم عینک می‌باشد که از گذشته تا به الان در ساخت انواع عینک طبی و آفتابی استفاده شده است و با نام کائوچو مشهور است.در مقاله زیر ما تمام انواع فریم های کائوچویی(پلاستیکی) را بررسی کرد‌ه‌ایم تا با شناخت آن‌ها انتخابی متناسب با نیاز خود داشته باشید.

باکلیت و گالالیت

از اولین انواع جنس فریم عینک کائوچویی(پلاستیکی)،باکلیت وگالالیت بودند.عیب بزرگ آن‌ها شکننده بودن در دمای پایین است. باکلیت اولین پلاستیک ساخته دست بشر است که در سال ۱۹۰۸ میلادی کشف شد. در۱۰۰ رنگ متفاوت تولید می‌شود و می‌توان بصورت کدر،نیمه شفاف وشفاف ساخته شود.

 

با کشیدن پارچه نخی آغشته به موارد پاک‌کننده خاص روی باکلیت اصل،لکه‌های عاجی و زرد کم‌رنگ روی پارچه باقی می‌ماند که از ویژگی‌های باکلیت است. بقیه پلاستیک‌ها چنین اثری ندارند یا اینکه لکه‌شان همرنگ پلاستیک خواهد بود. گالالیت هم یک ماده پلاستیکی مصنوعی غیر قابل اشتعال با قابلیت تجزیه زیستی است. از پروتئیین شیر و فرمالدهید ساخته شده است. به گالالیت سنگ شیر هم می گویند ودر ساخت عینک،دکمه،خودکار وبه جای عاج در ساخت کلید های پیانو کاربرد دارد.

سلولز نیترات(زیلونیت) یکی ممنوعیات جنس فریم عینک کائوچویی

از مناسب‌ترین جنس فریم عینک،سلولز نیترات بود که جلای خوبی هم داشت. ولی در درجه حرارت بالا قابل اشتعال بود. به همین دلیل FDA استفاده از این ماده در ساخت عینک‌های کائوچویی را ممنوع کرد.

سلولز استات

سلولز استات از پرکاربردترین جنس فریم عینک کائوچویی است. این ماده بطور گسترده در ساخت فریم‌های کائوچویی استفاده می‌شود. عیب این فریم این است که با گذر زمان شکننده می‌شود. در میان انواع جنس فریم عینک بدلیل قابلیت جذب مواد مختلف از جمله آلرژن‌ها،می‌تواند حساسیت زا باشد. اما از طریق گذاشتن روکش مناسب جاذب UV، علاوه بر جلوگیری از جذب مواد مختلف، رنگ فریم نیز ثبات بیشتری پیدا می‌کند. عمدتا به شکل صفحات پلاستیکی وجود دارد که طرح فریم درون این صفحه بریده می‌شود. همچنین می‌توان آن‌را به شکل گرانول‌های استات ساخت تا بتوان از تکنیک تزریق و قالب‌گیری نیز در ساخت آن بهره برد. سلولز استات یک ماده ترموپلاستیک است.یعنی پس از تغییر شکل با گرما،با دوباره گرم شدن،شکل اولیه خود را پیدا نمی‌کند.

پروپیونات

بسیاری از خصوصیات سلولز استات را داراست.ولی برای ساختن فریم به طریق تزریق و قالب‌گیری مناسب‌تر است. ثبات رنگ کمتری دارد.به همین دلیل حتما باید به‌وسیله‌ی روکش جاذبUV پوشیده شود. پروپیونات چگالی کمتری نسبت به سلولز استات دارد و سبک تر است.

اُپتیل(اپکسی رزین) فریم عینک کائوچویی

یک ماده ترموالاستیک از انواع جنس فریم عینک است که دارای حافظه‌پلاستیکی می‌باشد.یعنی با گرما تغییر شکل پیدا می‌کند و پس از این‌که دوباره گرم شد به شکل اولیه خود بازمی‌گردد‌. بدلیل ثبات بالای آن،فریمی مناسب برای کسانی است که نسبت به فریم‌های دیگر حساس اند. وزن آن حدود ۷۰٪  وزن سلولز استات است.

 

 

از نظر ظاهری هر فریم مناسب چه کسانی است؟

قاب‌های فلزی معمولا نازک‌تر از قاب‌های کائوچویی هستند. در واقع قاب فلزی با وجود نازکی فریم استحکام خوبی دارد. درحالی‌ که فریم کائوچو وزن سبک‌تری در مقایسه با فلزات دارد اما فریم‌های ساخته شده از آن ضخیم هستند. فریم‌های کائوچو به دلیل رنگ تیره و هم به علت ضخامت معمولا روی صورت جلب توجه می کنند. بعضی از افراد علاقه دارند که عینک روی صورتشان مشخص باشد؛ این افراد معمولا فریم‌های تیره و ضخیم پلاستیکی یا کائوچویی را ترجیح می‌دهند همچنین ایجاد تنوع رنگ در قاب‌های کائوچویی بیشتر است.

افرادی هستند که ترجیح می‌دهند عینک به شکلی روی صورتشان قرار گیرد که چهره اصلی‌شان تغییری نکند، پیشنهاد می کنیم از عینک فلزی استفاده کنند؛ زیرا ویژگی اصلی عینک فلزی این است که فقط به دو دسته‌ فلزی عینک متصل می‌شوند و حاشیه‌ی دور شیشه ندارد. اما کائوچو و پلاستیک قابلیت نگه داشتن شیشه‌ بدون قاب را نگه ندارند. بنابراین عینک فلزی بهترین گزینه برای این افراد است که دوست دارند بدون عینک به نظر برسند.

از لحاظ دوام، فریم عینک فلزی بهتر است یا کائوچو ؟

در اکثر افراد دوام فریم اهمیت دارد عینک‌های کائوچویی برخلاف ظاهر ضخیم شان، ضعیف‌تر از عینک‌های فلزی هستند. فریم های کائوچویی معمولا از قسمت دسته خراب می شوند. قاب‌های فلزی درکل انعطاف بیشتری دارند و قابلیت تعمیر آن‌ها نیز بیش از فریم کائوچویی است. فریم های عینک فلزی مخصوصا اگر از متریال درجه یک باشد برای شما بیشترکار می‌کند.

قاب کائوچویی و پلاستیکی پس از مدتی تغییر شکل می‌یابند در حالی که قاب‌های فلزی تغییر شکل نمی دهد. نکته‌ی قابل توجه دیگر این است که فقط قاب‌های فلزی دارای پد بینی قابل تنظیم هستند. درحالی که قاب‌های کائوچویی بی‌انعطاف هستند و قابلیت تنظیم شدن روی بینی را ندارند. بنابراین پاسخ به این پرسش که دوام عینک فلزی بهتر است یا کائوچو قطعا می توان گفت عینک فلزی برنده‌ی این میدان است.

 

 

6 دقیقه مطالعه / 2023/11/14


logo

بهتر ببین و بهتر دیده شو

ارتباط با ما

خرید تلفنی :

09197007100

ایمیل: info@tenforeverglasses.com

تهران، اندرزگو، جنب سانا سنتر، پلاک 15، ساختمان آرش، واحد 1، طبقه اول

درباره ی ما

محصولات

شرایط گارانتی


بهتر ببین و بهتر دیده شو

ارتباط با ما

خرید تلفنی :

09197007100

ایمیل: info@tenforeverglasses.com

تهران، اندرزگو، جنب سانا سنتر، پلاک 15، ساختمان آرش، واحد 1، طبقه اول

درباره ی ما

محصولات

شرایط گارانتی

طراحی و توسعه؛ سالین تیم
این یک سایت آزمایشی است
ساخت با دیجیتس